Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

 

Tervetuloa Adoptoidut Suomi ry:hyn!

 

Rekisteröity yhdistys, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton, Adopterade Finland rf (Adoptoidut Suomi ry) toimii tarkoituksenaan tukea ja yhdistää Suomessa ja muissa pohjoismaissa asuvia adoptoituja henkilöitä. Yhdistys haluaa edistää adoptoitujen hyvinvointia ja oikeuksia sekä tämän päivän adoptiolasten oloja. Toisena tavoitteena on antaa tietoa ja koulutusta yhdistyksen jäsenille, viranomaisille, päättäjille ja adoptioasioiden kanssa tekemisissä oleville työntekijöille.

Tarvitsetko tietoa tai konsultaatiota esim. työssäsi koskien adoptiota, adoptoituja ja mahdollisia erityistarpeita? Lämpimästi tervetuloa ottamaan yhteyttä meihin!

Järjestämme tapaamisia, koulutuksia sekä muuta ohjelmaa jäsenillemme, omaisille, ammattilaisille sekä muille kiinnostuneille ympäri Suomea. Katso kohta "Träffar/Tapaamiset", josta löytyy ajantasaista tietoa tulevista tapaamistista. Ikärajaa ei ole. Yhdistyksesämme löytyy jäseniä, naisia ja miehiä, nuoresta hieman varttuneempaan ikään. Järjestämme myös toiveen mukaan omaa ohjelmaa adoptiolapsille/nuorille,läheisille/omaisille tai vaikka oman tapaamisen ryhmän miehille. Tapaamiset ovat yleensä hyvin vapaamuotoisia ja rentoja. Vuosittain (maaliskuussa) järjestämme isomman tapaamisen Helsingissä. Tapaaminen kestää koko viikonlopun ja ohjelmaa on aina luennoista, keskusteluista huvitteluun asti. Kaikki tapaamiset ovat itsessään maksuttomia.

Yhdistys tekee myös yhteistyötä muiden adoptioyhdistyksien kanssa mm. Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa sekä Norjassa. Lisäksi teemme yhteistyötä, osallistumme projekteihin sekä kehittämistyöhön mm. Folkhälsanin, Adoptioperheet ry:n, Pelastakaa lapset ry:n sekä Yhteiset lapsemme ry:n kanssa. Kaksi yhdistyksen hallituksen jäsentä istuu myös Valviran Adoptiolautakunnassa. Yhdistyksellämme on myös aktiivinen hallitus.

Yhdistys perustettiin vuonna 2011, ja jäseniä on yli 120. Toimintamme kehittyy jatkuvasti ja jäsenemme ovat aktiivisesti mukana kehitystyössä. Yhdistyksellä on salainen ryhmä Facebookissa, jonka kautta jäsenet kommunikoivat ja tutustuvat toisiinsa. Ryhmässä keskustellaan ruotsiksi, mutta joskus myös suomeksi ja välillä jopa englanniksi. Joten myös Sinä, jonka äidinkieli ei ole ruotsi ,olet lämpimästi tervetullut mukaan!

Jokaisella adoptoidulla on oma tarinansa ja oma näkemyksensä adoptiosta ja näitä pyrimme vahvasti kunnioittamaan. Painotamme yhdistyksessämme toisen kunnioitusta, salassapitovelvollisuutta (”what happens in Vegas stays in Vegas-tyyliin”) ja että kaikki tuntisivat itsensä tervetulleiksi.

Yhdistyksellämme on myös oma kirjasto, jota jäsenemme saavat käyttää. Lisäksi meiltä löytyy asianajaja, sosiaalityöntekijä, psykoterapeutti sekä kääntäjä. Kaikki palvelut ovat maksuttomia. Annamme myös mm. keskustelutukea ja tukea sekä ohjausta juurien etsinnässä mahdollisuuksien mukaan. Katso kohta "Söknyckeln/Etsintäavain", josta löydät yhdistyksen julkaiseman etsintäavaimen juuriaan etsiville.

Jäsenenä olet niin aktiivinen ja kerrot elämästäsi sen verran kuin itse haluat. Jäsenmaksu, 15e, on vapaaehtoinen, mutta lämpimästi tervetullut.

 

 Haluatko jäseneksi?

 

Lähetä s-postia osoitteeseen minna@adopterad.fi tai af@adopterad. fi ja esittele itsesi.

Ylläpito hyväksyy uudet jäsenet yhdessä hallituksen kanssa. 

 

 Haluatko tukijäseneksi?

 

Etkö ole adoptoitu, mutta haluat tukea toimintaamme?

Yhdistys elää stipendeillä, joten kaikki pienikin apu on tervetullutta!

 

 Yhdistyksen pankkitilinumero:

FI09 5723 0220 3122 63 ANDELSBANKEN

 

Jos haluat tukea yhdistyksen toimintaa yleisellä tasolla kirjoita viestikenttään "lahjoitus yhdistyksen toimintaa varten" tai jos haluat lahjoittaa jotain tiettyä tarkoitusta tai päämäärää varten, kirjoita mitä varten lahjoitus on tarkoitettu viestikenttään.

 

Kysymyksiä tukijäsenyyteen tai yhdistyksen tukemiseen liittyen? Ota yhteyttä rahastonhoitajaamme: emma@adopterad.fi

 

 

Kysymykset ja yhteydenotot: minna@adopterad.fi tai af@adopterad.fi

 

 Lämpimästi tervetuloa mukaan!